WOZ bezwaar Loo Gld

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Loo Gld? Op dit portaal praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Duiven calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Loo Gld 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht bekijk je een overview van de verschillende woonlasten in Loo Gld (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl bekijk je ook informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
Netnummer0316 (+31316)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1353%
Gemiddeld betaalde OZB€326
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€765
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Loo Gld.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Duiven. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €255.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €255.000 x 0,1353% = €345.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Loo Gld? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Loo Gld ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Loo Gld. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0008,5%
2019€223.0006,7%
2018€209.0003,5%
2017€202.0001,0%
2016€200.000-2,0%
2015€204.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Duiven.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-loo-gld-6924

Woningtaxatie in Loo Gld

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Loo Gld kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Loo Gld is ongeveer €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Loo Gld die je kunnen helpen aan een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Groessen, Tolkamer, Lobith, Herwen en Aerdt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken zoals: grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Loo Gld. Op dit aanslagbiljet tref je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1353% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Loo Gld. Een gemiddelde woning betaalt €326.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld op basis van beschikbare data. Ze onderzoeken zaken zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.duiven.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Loo Gld?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Loo Gld heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie