WOZ bezwaar Loozen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in januari, februari of maart de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Loozen? Op deze pagina vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Hardenberg calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Loozen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel verstrekken we verschillende gegevens van de recente woonlasten in Loozen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Loozen.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Hardenberg. De WOZ-waarde bedraagt op €254.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €254.000 x 0,1196% = €304.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Loozen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen duiden we hoe WOZ aanvechten in Loozen werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Loozen. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hardenberg.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-loozen-7778

Woningtaxatie in Loozen

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Loozen kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Loozen komt gemiddeld uit rond de €215. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Loozen die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Schuinesloot, Slagharen, Lutten, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken als: bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Loozen. In die rapportage check je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Loozen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €271.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld door middel van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.hardenberg.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van marktprijzen van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Loozen?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en vergelijk of deze huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Loozen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie