WOZ bezwaar Neerloon

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Neerloon? Op dit portaal vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Oss komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Neerloon 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel verstrekken we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Neerloon van een meerpersoonshuishouden. Tevens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5356
Netnummer0486 (+31486)
Gemiddelde WOZ-waarde€255.000
OZB-tarief woningen0,1153%
Gemiddeld betaalde OZB€294
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€740
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Neerloon.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Oss. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €239.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €239.000 x 0,1153% = €276.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Neerloon? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Neerloon nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Neerloon. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Ga na of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€255.0009,0%
2019€234.0007,3%
2018€218.0003,8%
2017€210.0002,4%
2016€205.000-1,4%
2015€208.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Oss.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-neerloon-5356

Woningtaxatie in Neerloon

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Neerloon kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Neerloon ligt rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In deze tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Neerloon die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Neerlangel, Demen, Dieden, Deursen-Dennenburg en Berghem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten als: onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, type woning, grootte, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Neerloon. In deze gemeentelijke beschikking lees je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1153% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Neerloon. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €294.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld door middel van beschikbare data. De gemeente verwerkt aspecten als: waar staat de woning, grondoppervlakte, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.oss.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Neerloon?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Neerloon kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie