WOZ bezwaar Molenschot

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Molenschot? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Gilze en Rijen maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Molenschot 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel check je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Molenschot (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5124
Netnummer0161 (+31161)
Gemiddelde WOZ-waarde€266.000
OZB-tarief woningen0,1124%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€106
Afvalstoffenheffing€194
Totale woonlasten€598
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Molenschot.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Gilze en Rijen. De WOZ-waarde ligt op €256.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €256.000 x 0,1124% = €288.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Molenschot? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Molenschot aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Molenschot. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€266.0006,4%
2019€250.0005,0%
2018€238.0002,1%
2017€233.0002,6%
2016€227.000-6,6%
2015€243.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Gilze en Rijen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-molenschot-5124

Woningtaxatie in Molenschot

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Molenschot kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Molenschot ligt rond de €255. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In deze tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Molenschot die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Rijen, Castelre, Ulicoten, s Gravenmoer en Hulsel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: grootte, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Molenschot. In die rapportage bekijk je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Molenschot. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €298.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op kenmerken als: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.gilzerijen.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Molenschot?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Molenschot kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie