WOZ bezwaar Dalmsholte

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dalmsholte? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Ommen maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Dalmsholte 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het onderstaande overzicht verschaffen we duidelijke info over de recente woonlasten in Dalmsholte (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8146
Netnummer0572 (+31572)
Gemiddelde WOZ-waarde€268.000
OZB-tarief woningen0,1168%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€207
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€781
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Dalmsholte.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Ommen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €234.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €234.000 x 0,1168% = €273.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Dalmsholte? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Dalmsholte aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Dalmsholte. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling marktprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€268.0005,1%
2019€255.0005,4%
2018€242.0001,7%
2017€238.0001,7%
2016€234.0000,0%
2015€234.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Ommen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-dalmsholte-8146

Woningtaxatie in Dalmsholte

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Dalmsholte kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Dalmsholte bedraagt circa €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Dalmsholte die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Lierderholthuis, Heino, Wijhe, Wesepe en Olst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen zoals: type woning, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Dalmsholte. Op dit aanslagbiljet bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1168% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dalmsholte. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €313.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
Deze waarde wordt berekend met behulp van openbare data. Er wordt ingezoomd op factoren als: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.ommen.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Dalmsholte?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Dalmsholte kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie