WOZ bezwaar De Krim

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in De Krim? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Hardenberg begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde De Krim 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel geven we een indicatie van de verschillende woonlasten in De Krim (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Krim.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Hardenberg. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €256.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 256.000 x 0,1196% = €306.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in De Krim? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in De Krim uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket De Krim. Meestal is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Weeg af of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hardenberg.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-de-krim-7781

Woningtaxatie in De Krim

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ De Krim kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in De Krim is ongeveer €245. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in De Krim die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Holthone, Loozen, Schuinesloot, Slagharen en Lutten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren zoals: ligging, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in De Krim. In die rapportage tref je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Krim. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €271.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand met behulp van openbare data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.hardenberg.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in De Krim?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of deze huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in De Krim maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie