WOZ bezwaar Nieuwkuijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nieuwkuijk? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Heusden raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Nieuwkuijk 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verschaffen we een overzicht met de actuele woonlasten in Nieuwkuijk (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5253
Netnummer073 (+3173)
Gemiddelde WOZ-waarde€293.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€707
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuwkuijk.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Heusden. De WOZ-waarde ligt op €269.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €269.000 x 0,1125% = €303.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nieuwkuijk? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Nieuwkuijk werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Nieuwkuijk. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Controleer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€293.0006,2%
2019€276.0003,8%
2018€266.0002,7%
2017€259.0001,6%
2016€255.000-1,2%
2015€258.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Heusden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-nieuwkuijk-5253

Woningtaxatie in Nieuwkuijk

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Nieuwkuijk kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Nieuwkuijk ligt om en nabij de €230. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Nieuwkuijk die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Vlijmen, Rosmalen, De Moer, Kaatsheuvel en Waspik.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren als: bouwjaar, type woning, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Nieuwkuijk. In deze gemeentelijke beschikking check je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwkuijk. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €329.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: de ligging van de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.heusden.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwkuijk?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwkuijk maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie