WOZ bezwaar Schaijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Schaijk? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Landerd raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Schaijk 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de tabel hieronder verschaffen we een samenvatting van de huidige woonlasten in Schaijk (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina tref je ook handige informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5374
Netnummer0486 (+31486)
Gemiddelde WOZ-waarde€331.000
OZB-tarief woningen0,0929%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€187
Afvalstoffenheffing€263
Totale woonlasten€757
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Schaijk.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Landerd. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €248.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €248.000 x 0,0929% = €230.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Schaijk? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Schaijk uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Schaijk. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer huizenprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€331.0008,9%
2019€304.0005,6%
2018€288.0003,6%
2017€278.0003,7%
2016€268.0000,8%
2015€266.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Landerd.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-schaijk-5374

Woningtaxatie in Schaijk

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Schaijk zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Schaijk ligt rond de €265. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het onderstaande overzicht zoek je naar taxateurs en makelaars in Schaijk die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Herpen, Huisseling, Ravenstein, Macharen en Megen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s als: bijgebouwen, ligging, type woning, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveauen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Schaijk. In deze aanslag check je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0929% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schaijk. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €308.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend met behulp van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: ligging van het perceel, de oppervlakte, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.landerd.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopgegevens van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Schaijk?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Schaijk kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie