WOZ bezwaar Huisseling

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Huisseling? Hier bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Oss calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Huisseling 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande lijst bekijk je een overview van de gemiddelde woonlasten in Huisseling op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast tref je ook handige informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gemiddelde WOZ-waarde€255.000
OZB-tarief woningen0,1153%
Gemiddeld betaalde OZB€294
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€740
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Huisseling.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Oss. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €246.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €246.000 x 0,1153% = €284.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Huisseling? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Huisseling uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Huisseling. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€255.0009,0%
2019€234.0007,3%
2018€218.0003,8%
2017€210.0002,4%
2016€205.000-1,4%
2015€208.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Oss.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-huisseling-5373

Woningtaxatie in Huisseling

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Huisseling zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Huisseling komt gemiddeld uit rond de €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Huisseling die je kunnen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Ravenstein, Macharen, Megen, Escharen en Keent.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s zoals: type woning, onderhoudsniveau, grootte, ligging, oppervlakte, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Huisseling. In dit document bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1153% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Huisseling. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €294.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand d.m.v. kadastrale data. De gemeente verwerkt thema’s als: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.oss.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Huisseling?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Huisseling zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie