WOZ bezwaar Holthone

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Holthone? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hardenberg beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Holthone 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel geven we een kostenraming van de verschillende woonlasten in Holthone van een meerpersoonshuishouden. Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€227.000
OZB-tarief woningen0,1196%
Gemiddeld betaalde OZB€271
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€243
Totale woonlasten€764
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Holthone.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hardenberg. De WOZ-waarde is vastgesteld op €255.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €255.000 x 0,1196% = €305.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Holthone? Dan kan je formeel bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Holthone nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Holthone. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€227.0004,6%
2019€217.0003,8%
2018€209.0000,5%
2017€208.0004,0%
2016€200.0003,6%
2015€193.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hardenberg.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-holthone-7779

Woningtaxatie in Holthone

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Holthone kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Holthone komt gemiddeld uit rond de €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Holthone die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Loozen, Schuinesloot, Slagharen, Lutten en Nieuw-Schoonebeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: oppervlakte, grootte, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Holthone. In deze documenten tref je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1196% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Holthone. Een gemiddelde woning betaalt €271.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van objectieve criteria. Ze onderzoeken zaken zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.hardenberg.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Holthone?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Holthone zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie