WOZ bezwaar Rasquert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Rasquert? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Het Hogeland begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Rasquert 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het schema hieronder verstrekken we duidelijke info over de huidige woonlasten in Rasquert (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9955
Netnummer0595 (+31595)
Gemiddelde WOZ-waarde€175.000
OZB-tarief woningen0,1714%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€259
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€829
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rasquert.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Het Hogeland. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €237.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €237.000 x 0,1714% = €406.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Rasquert? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Rasquert ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Rasquert. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€175.0006,1%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Het Hogeland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-rasquert-9955

Woningtaxatie in Rasquert

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Rasquert zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Rasquert ligt om en nabij de €255. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Rasquert die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Tinallinge, Baflo, Borgsweer, Termunterzijl en Termunten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: ligging, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Rasquert. In die rapportage check je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Je vindt daarin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1714% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rasquert. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €298.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van openbare data. Men kijkt naar onderdelen zoals: ligging van het perceel, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.hethogeland.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rasquert?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Rasquert kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie