WOZ bezwaar Middelie

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Middelie? Hieronder kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Edam-Volendam begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Middelie 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder geven we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Middelie (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij tref je ook handige informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
Netnummer0299 (+31299)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,0888%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€302
Totale woonlasten€761
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Middelie.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Edam-Volendam. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €278.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 278.000 x 0,0888% = €247.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Middelie? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Middelie aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Middelie. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0007,9%
2019€277.0009,9%
2018€252.0004,1%
2017€242.0004,3%
2016€232.0003,1%
2015€225.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Edam-Volendam.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-middelie-1472

Woningtaxatie in Middelie

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Middelie kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Middelie ligt om en nabij de €195. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Middelie die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Kwadijk, Westbeemster, Noordbeemster, Middenbeemster en Zuidoostbeemster.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: bouwjaar, ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Middelie. In deze gemeentelijke beschikking lees je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0888% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Middelie. Een gemiddelde woning betaalt €265.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand aan de hand van beschikbare data. Ze onderzoeken onderdelen als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je bij de gemeente (www.edam-volendam.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Middelie?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Middelie heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie