WOZ bezwaar Bathmen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Bathmen? Op deze pagina lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Deventer raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Bathmen 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een samenvatting van de huidige woonlasten in Bathmen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
Netnummer0570 (+31570)
Gemiddelde WOZ-waarde€224.000
OZB-tarief woningen0,14%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€779
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Bathmen.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Deventer. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €237.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €237.000 x 0,14% = €332.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Bathmen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Bathmen uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Bathmen. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Het document draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€224.0008,7%
2019€206.0006,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.000-1,1%
2015€185.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Deventer.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-bathmen-7437

Woningtaxatie in Bathmen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Bathmen kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Bathmen ligt zo rond de €205. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Bathmen die jouw kunnen ondersteunen bij een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Okkenbroek, Lettele, Schalkhaar, Diepenveen en Colmschate.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten als: bijgebouwen, grootte, type woning, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Bathmen. In die rapportage check je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,14% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bathmen. Een gemiddelde woning betaalt €313.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. data die voorhanden is. Men kijkt naar onderdelen zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.deventer.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Bathmen?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of de referentie huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Bathmen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie