WOZ bezwaar Koekange

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Koekange? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente De Wolden maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Koekange 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande lijst bieden we een overzicht met de recente woonlasten in Koekange van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Netnummer0522 (+31522)
Gemiddelde WOZ-waarde€278.000
OZB-tarief woningen0,1096%
Gemiddeld betaalde OZB€305
Rioolheffing€230
Afvalstoffenheffing€233
Totale woonlasten€768
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Koekange.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente De Wolden. De WOZ-waarde bedraagt op €262.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €262.000 x 0,1096% = €287.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Koekange? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Koekange uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Koekange. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€278.0005,3%
2019€264.0002,7%
2018€257.0002,0%
2017€252.0001,6%
2016€248.0000,8%
2015€246.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente De Wolden.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-koekange-7958

Woningtaxatie in Koekange

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Koekange kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Koekange is ongeveer €255. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Koekange die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Veeningen, de Wijk, IJhorst, Rouveen en Rogat.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: grootte, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Koekange. In dit document vind je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1096% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Koekange. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €305.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend door middel van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op onderwerpen zoals: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.dewolden.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Koekange?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Koekange zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie