WOZ bezwaar Klijndijk

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Klijndijk? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Borger-Odoorn begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Klijndijk 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht tref je een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Klijndijk (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ heffingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7871
Netnummer0591 (+31591)
Gemiddelde WOZ-waarde€205.000
OZB-tarief woningen0,2133%
Gemiddeld betaalde OZB€436
Rioolheffing€229
Afvalstoffenheffing€215
Totale woonlasten€881
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Klijndijk.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Borger-Odoorn. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €292.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €292.000 x 0,2133% = €623.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Klijndijk? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Klijndijk ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Klijndijk. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€205.0005,7%
2019€194.0005,4%
2018€184.0005,1%
2017€175.0001,2%
2016€173.0000,0%
2015€173.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Borger-Odoorn.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-klijndijk-7871

Woningtaxatie in Klijndijk

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Klijndijk kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Klijndijk is ongeveer €280. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Klijndijk die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Zwinderen, Gees, Oosterhesselen, Eeserveen en Benneveld.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten als: ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, type woning, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Klijndijk. In deze documenten check je de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,2133% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Klijndijk. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €436.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van kadastrale data. Ze onderzoeken factoren zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.borger-odoorn.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object, bijgebouwen, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Klijndijk?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de getoonde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Klijndijk kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie