WOZ bezwaar Groesbeek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Groesbeek? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Berg en Dal raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Groesbeek 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel bekijk je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Groesbeek (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0916%
Gemiddeld betaalde OZB€234
Rioolheffing€255
Afvalstoffenheffing€248
Totale woonlasten€737
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Groesbeek.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Berg en Dal. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €239.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €239.000 x 0,0916% = €219.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Groesbeek? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Groesbeek nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Groesbeek. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check marktwaarde

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0006,2%
2019€241.0006,2%
2018€227.0004,1%
2017€218.0000,9%
2016€216.000
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Berg en Dal.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-groesbeek-6561

Woningtaxatie in Groesbeek

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Groesbeek kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Groesbeek ligt om en nabij de €245. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Groesbeek die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Weurt, Eygelshoven, Bingelrade, Jabeek en Schinveld.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: type woning, bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Groesbeek. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0916% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Groesbeek. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €234.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van data die voorhanden is. Ze onderzoeken zaken als: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.bergendal.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Groesbeek?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Groesbeek kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie