WOZ bezwaar Guttecoven

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Guttecoven? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Sittard-Geleen komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Guttecoven 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder check je een indicatie van de recente woonlasten in Guttecoven waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens kun je ook verder lezen over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6143
Netnummer046 (+3146)
Gemiddelde WOZ-waarde€191.000
OZB-tarief woningen0,1966%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€290
Totale woonlasten€850
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Guttecoven.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Sittard-Geleen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €246.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 246.000 x 0,1966% = €484.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Guttecoven? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Guttecoven aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Guttecoven. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€191.0008,5%
2019€176.0006,0%
2018€166.0004,4%
2017€159.0000,6%
2016€158.0002,6%
2015€154.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Sittard-Geleen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-guttecoven-6143

Woningtaxatie in Guttecoven

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Guttecoven kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Guttecoven komt gemiddeld uit rond de €220. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de volgende tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Guttecoven die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Einighausen, Limbricht, Sittard, Urmond en Grevenbicht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: bouwjaar, type woning, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Guttecoven. In die rapportage staan de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1966% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Guttecoven. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €375.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op zaken als: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Guttecoven?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Guttecoven zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie