WOZ bezwaar Rhee

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Rhee? Op dit portaal geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Assen begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Rhee 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het schema hieronder bekijk je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Rhee (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform tref je ook handige informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€197.000
OZB-tarief woningen0,1765%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€147
Afvalstoffenheffing€223
Totale woonlasten€716
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rhee.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Assen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €257.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €257.000 x 0,1765% = €454.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Rhee? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Rhee werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Rhee. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Onderzoek woningprijs

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Check of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€197.0006,5%
2019€185.0006,9%
2018€173.0004,8%
2017€165.0001,9%
2016€162.0001,3%
2015€160.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Assen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-rhee-9486

Woningtaxatie in Rhee

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Rhee kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Rhee ligt rond de €240. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Rhee die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Taarlo, Zeegse, Vries, Noordlaren en Midlaren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Rhee. In deze gemeentelijke beschikking staan de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1765% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rhee. Een gemiddelde woning betaalt €346.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt factoren als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.assen.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Rhee?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Rhee zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie