WOZ bezwaar Dinxperlo

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dinxperlo? Hieronder geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Aalten komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Dinxperlo 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de huidige woonlasten in Dinxperlo (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7091
Netnummer0315 (+31315)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,125%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€113
Totale woonlasten€573
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Dinxperlo.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Aalten. De WOZ-waarde is vastgesteld op €233.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €233.000 x 0,125% = €291.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Dinxperlo? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Dinxperlo precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Dinxperlo. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0006,3%
2019€207.0006,2%
2018€195.0002,6%
2017€190.0002,2%
2016€186.000-0,5%
2015€187.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Aalten.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-dinxperlo-7091

Woningtaxatie in Dinxperlo

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Dinxperlo kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Dinxperlo ligt rond de €195. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Dinxperlo die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Breedenbroek, Gendringen, Megchelen, Netterden en Varsselder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: grootte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Dinxperlo. Op dit aanslagbiljet lees je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dinxperlo. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €274.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.aalten.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkooptransacties van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Dinxperlo?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Dinxperlo maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie