WOZ bezwaar Westerhaar-Vriezenveensewijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Twenterand raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Westerhaar-Vriezenveensewijk 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder tref je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Westerhaar-Vriezenveensewijk op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina is er meer info te vinden over WOZ-waarde inzien .

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1539%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€780
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Twenterand. De WOZ-waarde bedraagt op €284.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 284.000 x 0,1539% = €437.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Westerhaar-Vriezenveensewijk nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Westerhaar-Vriezenveensewijk. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0007,3%
2019€219.0006,3%
2018€206.0003,5%
2017€199.0001,5%
2016€196.000-1,0%
2015€198.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Twenterand.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-westerhaar-vriezenveensewijk-7676

Woningtaxatie in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Westerhaar-Vriezenveensewijk kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Westerhaar-Vriezenveensewijk ligt zo rond de €265. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de volgende tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Westerhaar-Vriezenveensewijk die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Bruinehaar, Vriezenveen, Reutum, Fleringen en Albergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s zoals: bijgebouwen, ligging, bouwjaar, grootte, type woning, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Westerhaar-Vriezenveensewijk. In dit document tref je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1539% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €360.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.twenterand.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Westerhaar-Vriezenveensewijk?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de getoonde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Westerhaar-Vriezenveensewijk kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie