WOZ bezwaar Witte Paarden

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Witte Paarden? Hier kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Steenwijkerland raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Witte Paarden 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel vind je een samenvatting van de recente woonlasten in Witte Paarden waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kun je ook verder lezen over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8335
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,0981%
Gemiddeld betaalde OZB€221
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€221
Totale woonlasten€666
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Witte Paarden.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Steenwijkerland. De WOZ-waarde is vastgesteld op €272.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €272.000 x 0,0981% = €267.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Witte Paarden? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Witte Paarden werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Witte Paarden. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Weeg af of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0005,1%
2019€215.0007,5%
2018€200.0004,2%
2017€192.0002,1%
2016€188.000-0,5%
2015€189.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Steenwijkerland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-witte-paarden-8335

Woningtaxatie in Witte Paarden

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Witte Paarden komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Witte Paarden ligt zo rond de €245. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Witte Paarden die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Tuk, Steenwijk, Sint Jansklooster, Vollenhove en Schokland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Witte Paarden. Op dit aanslagbiljet bekijk je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0981% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Witte Paarden. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €221.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar factoren als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.steenwijkerland.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Witte Paarden?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Witte Paarden maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie