WOZ bezwaar De Bult

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in De Bult? Op deze website geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Steenwijkerland beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde De Bult 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder geven we duidelijke info over de recente woonlasten in De Bult waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website bekijk je ook informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8346
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,0981%
Gemiddeld betaalde OZB€221
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€221
Totale woonlasten€666
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Bult.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Steenwijkerland. De WOZ-waarde bedraagt op €282.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €282.000 x 0,0981% = €277.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in De Bult? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in De Bult nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket De Bult. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0005,1%
2019€215.0007,5%
2018€200.0004,2%
2017€192.0002,1%
2016€188.000-0,5%
2015€189.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Steenwijkerland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-de-bult-8346

Woningtaxatie in De Bult

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ De Bult kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in De Bult is ongeveer €230. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in De Bult die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Kallenkote, Onna, Zuidveen, Basse en Steenwijkerwold.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in De Bult. In dit document bekijk je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0981% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Bult. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €221.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald op basis van openbare data. Men kijkt naar feiten zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.steenwijkerland.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in De Bult?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in De Bult kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie