WOZ bezwaar Veghel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Veghel? Op deze pagina vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Meierijstad calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Veghel 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Veghel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5463
Netnummer0413 (+31413)
Gemiddelde WOZ-waarde€296.000
OZB-tarief woningen0,1102%
Gemiddeld betaalde OZB€326
Rioolheffing€180
Afvalstoffenheffing€224
Totale woonlasten€730
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Veghel.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Meierijstad. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €285.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €285.000 x 0,1102% = €314.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Veghel? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Veghel precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Veghel. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Het document is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Onderzoek marktprijs

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Beoordeel of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het overzicht hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€296.0006,5%
2019€278.0006,9%
2018€260.0002,0%
2017€255.000
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Meierijstad.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-veghel-5463

Woningtaxatie in Veghel

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Veghel kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Veghel ligt zo rond de €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Veghel die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom, Mill en Rijkevoort-De Walsert.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: bijgebouwen, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Veghel. In deze gemeentelijke beschikking tref je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Veghel. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €326.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze factoren als: de ligging van de woning, de oppervlakte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.meierijstad.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Veghel?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Veghel maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie