WOZ bezwaar Lemelerveld

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Lemelerveld? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Dalfsen beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Lemelerveld 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel check je een overview van de recente woonlasten in Lemelerveld van een meerpersoonshuishouden. Op deze website bekijk je ook informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode8152
Netnummer0572 (+31572)
Gemiddelde WOZ-waarde€303.000
OZB-tarief woningen0,1104%
Gemiddeld betaalde OZB€334
Rioolheffing€133
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€694
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Lemelerveld.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Dalfsen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €237.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €237.000 x 0,1104% = €262.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Lemelerveld? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Lemelerveld werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Lemelerveld. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Check woningprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Ga na of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€303.0006,7%
2019€284.0004,4%
2018€272.0003,8%
2017€262.0003,6%
2016€253.0002,0%
2015€248.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Dalfsen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-lemelerveld-8152

Woningtaxatie in Lemelerveld

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Lemelerveld kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Lemelerveld is ongeveer €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Lemelerveld die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Lemele, Giethmen, Dalmsholte, Lierderholthuis en Heino.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren als: bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Lemelerveld. In deze aanslag check je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lemelerveld. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €334.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld op basis van openbare data. Ze onderzoeken kenmerken zoals: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.dalfsen.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Lemelerveld?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Lemelerveld kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie