WOZ bezwaar Hoogeloon

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Hoogeloon? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Bladel beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hoogeloon 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder vind je een indicatie van de verschillende woonlasten in Hoogeloon op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5528
Netnummer0497 (+31497)
Gemiddelde WOZ-waarde€310.000
OZB-tarief woningen0,0891%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€243
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€688
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hoogeloon.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Bladel. De WOZ-waarde is vastgesteld op €231.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €231.000 x 0,0891% = €206.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Hoogeloon? Dan kan je formeel bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hoogeloon uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Hoogeloon. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Beoordeel of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€310.0006,9%
2019€290.0003,9%
2018€279.0003,3%
2017€270.0001,9%
2016€265.000-0,4%
2015€266.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Bladel.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-hoogeloon-5528

Woningtaxatie in Hoogeloon

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Hoogeloon kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Hoogeloon komt gemiddeld uit rond de €270. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Hoogeloon die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Hapert, Duizel, Steensel, Wintelre en Vessem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: grootte, bouwjaar, ligging, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Hoogeloon. In die rapportage tref je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0891% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoogeloon. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €276.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald d.m.v. verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar kenmerken als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.bladel.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoogeloon?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoogeloon zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie