WOZ bezwaar Angeren

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Angeren? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Lingewaard begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Angeren 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder verschaffen we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Angeren (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
Netnummer026 (+3126)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1674%
Gemiddeld betaalde OZB€458
Rioolheffing€232
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€916
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Angeren.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Lingewaard. De WOZ-waarde is vastgesteld op €231.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €231.000 x 0,1674% = €387.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Angeren? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Angeren ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Angeren. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,2%
2019€258.0007,5%
2018€240.0004,8%
2017€229.0003,2%
2016€222.000-0,9%
2015€224.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Lingewaard.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-angeren-6687

Woningtaxatie in Angeren

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Angeren kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Angeren ligt om en nabij de €190. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In het onderstaande overzicht bekijk je taxateurs en makelaars in Angeren die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Doornenburg, Haalderen, Ressen, Bemmel en Oosterhout.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: bijgebouwen, grootte, type woning, ligging, oppervlakte, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Angeren. In dit document vind je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1674% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Angeren. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €458.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. beschikbare gegevens. Men kijkt naar aspecten als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.lingewaard.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Angeren?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de getoonde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Angeren kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie